Wessel at Raquette Lake Camp!!

Tijd vliegt..

Toen ik hier kwam was een van de eerste dingen die me gezegd werd dat deze zomer de beste tot nu toe zou worden en dat hij voorbij zou vliegen, gelukkig is mijn zomer nog niet voorbij maar dat hij voorbij vliegt is helemaal waar. Over twee dagen zit mijn werk er hier al weer op en komt m'n broer deze kant op voor een roadtrip door noord-oost Amerika.
Na mijn laatste verhaal is er van alles gebeurd hier, Juli was de warmste maant ooit hier in de staat NY, maar ik heb ook een paar hele mooie stomen mogen mee maken. We hebben gevlogen over het water, snelheden bereikt op de grote catamaran, niet normaal meer.. maar ook windlozen dagen waar we dan weer goed gebruik van hebben gemaakt door te gaan wakeskaten en zulk soort dingen. Soms vergat je even dat het de bedoeling was dat je ingehuurd was om kinderen iets te leren, maar uiteindelijk was er een goede balans tussen werken en zelf genieten. We hebben ieder moment aangepakt om er het beste van te maken.
Halverwege camp hadden we vistingday waar alle ouders en broertjes en zusjes voor een dagje hier kwamen. Was leuk om te zien wat voor ouders er bij welk kind hoorden. Voor die dag moest alles perfect zijn, we zijn letterlijk twee dagen bezig geweest met puur voorbereiden op die dag, alles moest spik en span zijn. Wij allemaal netjes in zelfde kleur broek en shirt en al de kinderen in hun uniformpjes. De week erna hadden we final four, hier bootsten ze het final four college toernooi na. We werden onderverdeel d in vier universiteiten en voor vier dagen hebben we alle mogelijke sporten tegen elkaar gespeeld. Ook zingen was een belangrijk onderdeel daarvan, maar daar hoefden wij als staf niet zo veel voor te doen gelukkig. Twee weken geleden was er nog de girls camp swim, waarbij de kinderen die wilde om zes uur s' morgens naar girls camp konden zwemmen. Wij als zeil staf moesten daarbij helpen en ze begeleiden in kano's. Was een gaaf gezicht om al die kleine ventjes om zes uur s' morgens in een met mist gevuld meer naar de andere kant te zien zwemmen, en dat is nog best een aardig eindje. De snelste deed het in 28 minuten, de traagste was in iets meer dan een uur aan de overkant.
Afgelopen negen dagen hebben we een groot afsluitend toernooi gehad, color war, hierbij werd het hele camp opgedeeld in twee teams. Het groene en het witte team. Negen dagen lang hebben we allerlei sporten tegen elkaar gespeeld, tijdens dit toernooi waren er ook veel sporten voor ons als staf wat het erg leuk maakte. Dit hele toernooi werd erg serieus genomen, alleen al de opening ervan was een big happening. De kinderen wisten niet precies wanneer het start, dus in alles wat er op het camp gebeurd denken ze dat het de opening is. Uiteindelijk waren we met het hele camp op het hoofd veld voor een groot spel toen er plots een water vliegtuig extreem laag kwam overvliegen en duizenden pingpongballen dropten met de tekst dat het begonnen was.
Halverwege hadden we ook nog een grote social op girls camp voor het hele camp. Er was een DJ met een mega show erom heen, was gaaf om te zien hoeveel werk ze overal in steken om het die kinderen beetje naar de zin te maken, gaat soms nergens meer over.
Heb ook nog aardig wat vrije dagen gehad waar we van alles hebben gedaan. Een van de dagen wilde we naar Montreal gaan om daar een avondje te gaan stappen aangezien de drinkleeftijd daar 18 is ipv 21 hier. Maar eenmaal bij de grens aangekomen bleek dat onze vriend uit Zuid-Afrika niet gewenst was in Canada. Wat ons uiteindelijk twee uur gezeik op de grens opleverde en een paar hilarische moment met zich mee bracht. Eerst werden we geweigerd in Canada, en toen kosten het ons nog weer een hele poos om weer terug in de states te komen. Was ook wel grappig, vier personen uit 4 verschillende landen buiten de US in een Amerikaanse auto met een lekkende uitlaat waardoor hij veel te veel lawaai maakte, opweg naar Montreal voor een korte nacht om vervolgens weer terug te gaan. Uiteindelijk hebben we die dag gespendeerd in Plathsburg, een stadje aan Lake Champlain, een mega groot meer tussen NY en Vermont. Ben nog op een van me vrije dagen op een kampeer trip met een Amerikaanse geweest, we hebben nog op een van onze vrije dagen de hoogste berg van NY State beklommen, Mt. Marcy. We zijn nog een dagje naar Syracuse geweest, grote stad in NY State, dagje rondgehangen in een echte mall, heb nog nooit zulke grote sport winkels gezien.

En zo kwam er na 7 weken met de kinderen hier en zelf al bijna 9 weken hier op dit camp te zijn een einde aan. Ik zie toch ook wel weer erg uit naar zaterdag wanneer het klaar is en we onze trip gaan starten. Is ook niet zo gek na zo'n lange periode, alle kinderen willen ook wel weer naar huis en zijn er ook wel klaar mee. Al met al is het nu al een onvergetelijke zomer, heb vriendschappen voor het leven gemaakt, heb ervaringen voor het leven opgedaan die niemand me meer wegneemt. Het heeft me zeker anders doen gaan denken over bepaalde dingen, hoe veel verschillende soorten mensen er wel niet zijn en dat 9 weken leven met Amerikanen toch wat anders is dan er 3 weken op vakantie zijn. Dit was zeker niet de laatste keer dat ik in de states ben. Ben blij dat het einde nadert maar ik ga deze plek en vooral de mensen toch wel heer erg missen. Je bent er nu aan gewent dat je wakker word en naar bed gaat op deze ongelofelijke plek. Vanochtend hadden we luie ochtend wat inhoud dat we konden uitslapen en dat er een omelet ontbijt is, en terwijl ik aan het meer zat te ontbijten met me bagel en me omelet realiseerde ik me toch wel dat dit een hele mooie plek is. Ik vergeet ieder avond om foto's te nemen van de zonsondergang maar soms zijn ze echt waanzinnig mooi. Nu zit ik op de veranda van een van de hoofdgebouwen aan het meer, terwijl het nog steeds lekker warm is regent het een beetje. Is inmiddels pik donker maar dit is een van mijn favoriete plekjes hier, grote veranda met een geweldig uitzicht op het meer en een echte opa wiebel stoel. Nu ga ik lekker naar me bedje om een van me laatste nachten hier te slapen... en dan ben ik bijna alweer terug in Nederland..

Heb weer een heleboel nieuwe foto's erop staan, de nieuwste staan onderaan: http://picasaweb.google.com/111517339753785503886/CampUSASelected?authkey=Gv1sRgCPa42fDb7aOfswE&feat=directlink#

Marte

Leuk nog even zo'n laatste lang verhaal! Je hebt het echt wel super gehad, mooi. Dat van dat grensgedoe bij Canada had je nog niet verteld haha...
Nog twee daagjes en dan lekker reizen, have fun! Zie je nu snel, kus je zussie xx

Marnix

eey knaap!

haha ja helft had ik al uit de "email" gehaald
goed dat je het naar je zin heb en ervaring rijker bent
daar gaat het om ;)

klink gay.. maar ik mis je man :)