Druk en warm..
Bijna 3 weken van huis, 250 hyperactieve jongetjesrijker en inmiddels temperaturen ronde de 34 graden gaat het heel goed met me.Het is nu al een onvergetelijke zomer, wel ook heel vermoeiend maar dat is het dubbel en dwars waard. Vorige week zaterdag kwam na de lunch de eerste groep kinderen en tijdens het avond eten waren we 250 kinderen rijker. In de dagen hiervoor hebben we hard gewerkt om alle boten zeil klaar te maken. Die woensdag waren we een dagje vrij en zijn we met ze 5e naar Lake George geweest, een grote plaatst 1,5 uur hier vandaan(en dan noemen ze dan om de hoek). Daar hebben we even rond gekeken en de rest van de dag uitgerust op een terrasje.
Ik heb samen met twee andere counselors 7 lower softmores(10 jarige) in onze bunk, met deze kinderen doen we alles, zitten we mee aan tafel, we slapen, we worden wakker, als ik niet bezig ben met zeilen dan ben ik bezig met deze kinderen. Eerst toen ik hoorde dat ik ook in de zelfde ruimte zou slapen als deze kids was ik een beetje teleurgesteld maar het maakt het eigenlijk alleen maar leuker, je leert ze op een geweldige manier kennen. Aan het eind van de oriëntatie week kwamen alle spullen van de kinderen aan, deze moesten de ouders van te voren opsturen. Het gaat echt nergens over wat die kinderen allemaal mee hebben, voor iedere sport die je maar kan bedenken hebben ze een complete uitrusting mee, van lacross tot honkbal tot golf. En het leuke was dat wij al hun kleertjes netjes moesten opvouwen en in de kasten stoppen. Dat kosten ons een paar uurtjes maar toen was alles netjes.
De dag is op gedeeld in zes periode, dus met zeil les geven hebben we veel verschillende kids op één dag. Na de lunch hebben ze een rust periode van een uurtje en iedere avond is eer speciale activiteit. Maandag is mijn dag vrij, dan zijn alle kids op een dag trip, deze maandag was bijvoorbeeld een groep naar Montreal en een groep naar Six Flags. 4 July hebben we uitgebreid 4th of July gevierd met op het einde een mega vuurwerk show, ging nergens over. Zulke activiteiten zijn altijd samen met girls camp, wat natuurlijk altijd gezellig is :).
Het zeilen is geweldig de afgelopen dagen, in de 30 graden met een fikse wind, eergisteren was gekkenhuis, we hebben een 21 foot catamaran, dat ding vliegt nog net niet over het water. Tweede periode waren we met de freshmens(de jongste. 6-8), de helft wilde na twee minuten er al weer af omdat het toch iets te snel ging :). De andere helft had de tijd van hun leven toen ze zelf met ze alle die boot bestuurde.
Gister hadden we dagje vrij en zijn we er met de kielboot een dagje op uit geweest. Toen kwamen we er pas achter hoe groot dit meer is, achter elk hoek schuilt weer een heel meer, is echt ongelofelijk. Ben na gisteren wel behoorlijk verbrand, maarja dat gaat wel weer over. s'Aavonds hebben we een auto geleend van een kerel en hebben we een film gepakt in Old Forge, dat is half uurtje rijden vanaf hier.
Elke uurtje dat we vrij hebben gebruiken we om gaven dingen te doen, overdag zeilen of potje tennis en de vrije avonden om het gezellig te hebben aan de overkant van het meer :).
De dagen vliegen voorbij, heb het gevoel of ik hier pas net ben, komt vooral denk ik omdat je altijd wel bezig bent met iets. Nu hebben we even een periode pauze en we hoeven niks te doen dus vandaar dat ik nu even tijd heb om me verhaaltje te doen. De kinderen in mijn bunk zijn stuk voor stuk schatjes, twee van de zeven hadden de eerste paar dagen wel behoorlijk last van heimwee maar daar zijn ze nu wel overheen. Het is ongelofelijk hoe het allemaal georganiseerd is, niks wordt aan toeval overgelaten.
Het is gewoon een manier van leven, je word er mee wakker en gaat ermee naar bed, is geweldig. De kinderen en me collega's zijn geweldig. Iedereen is zo vriendelijk en open, heerlijk.
Let vooral niet op me spelling, ik weet dat er nogal wat fouten in zitten, het gaat erom dat jullie begrijpen wat ik bedoel :) Ik ga nu stoppen, moet weer aan het 'werk', beetje op het water chillen en kids leren zeilen!! :)
ps. Ben nu bezig met een zooi foto's uploaden, die staan er binnen een uurtje wel op. 2 was namelijk wel wat weinig :)
Edit: Foto's:: http://picasaweb.google.com/111517339753785503886/CampUSASelected?authkey=Gv1sRgCPa42fDb7aOfswE&feat=directlink
wat een prachtig verhaal kerol! Geniet ervan
He wessel!
Super om te lezen dat je het zo naar je zin hebt,
Nog heel erg veel plezier!
Xx
"met deze kinderen doen we alles" "als ik niet bezig ben met zeilen dan ben ik bezig met deze kinderen"
viezerik...
maar mooi dat het mooi is verder :)
Goed om te horen dat je mn advies hebt opgevolgd wessel! (die van de overkant van het meer). Have fun, mate!
leuk je te lezen en vooral te zien! heftige tijden daar en dat bevalt je wel zo te zien
kus van ons
Hee Wessel,
Echt leuk om te zien dat je het zo naar je zin hebt!
Gaaf wat je allemaal doet :)
Ik ben net terug van het Troca zeilweekend,
was superleuk! Volgend jaar kun je ons waarschijnlijk wel wat beter leren zeilen dan haha.
Have fun! xx
Hey Wes !
Ik was vandaag bij Ingrid op bezoek, lekker gelunched en bijgepraat.
Dus je snapt dat ik even op deze site ben aangeland om te proeven waar jij uithang deze zomer.
En het is weer niet saai als ik het zo lees en bekijk.
Het zit eral weer bijna op met de campers, erna lekker op reis met Maar. Goeie planning.
Hier alles weer redelijk, grote Fr had longontsteking, maar is nu weer bijna op niveau. Ik ben nog in Canada geweest en kleine Fr werkt zich nu de P om over 2 weken naar het COmo meer af te reizen.
Nou schatje we moeten maar weer eens een bbqtje organiseren in september dat lijkt me erg gezellig.
Heb nog veel plezier, take care en tot laterrrrrr
Veel liefs
Car
En, al bij het girlskamp aangekomen? Kijk uit voor de elanden!
Trouwens, hoe staat het met de rode bekers met witte randen, met de goudgele inhoud?
Hoe is het trouwens?